Becoming an Irish girl

Becoming an Irish girl

Mese

2016. július 21. - Rita Demeyer

Ezt a mesét az egyik írországi magyarok facebook csoportjában tették közre, nekem nagyon tetszik:

ho.jpg

Hole volt, hole nem volt, lived egy king meg egy queen. Egy day nekik született egy daughter. Her haja volt mint ében, s her skin like hó. Így lett her name Hówhite. Mindenki volt happy de a queen meghalt in TBC. Hówhite’s father lett nagyon sad and Hówhite too.
But nem sokkal after the king gondolta that: „Kell feleség to me!” So after pár hét the king megkérdezett valami nő. She lett a new queen. But jött influenza so the king elpatkoled too. Maradt hát Hówhite és the mostoha. The mostoha was very gonosz and she had a tükör. She often kérdezte meg tükröt: „My tükör, my tükör, tell me: I am the legszebb or nem?” Erre said the tükör: ”You are so-so, but Hówhite is szebb, mint you!” Erre a mostoha nagyon angry lett.
Felbéreled a vadász to kill Hówhite. But the vadász’s szíve volt lágy as méz so he nem tudta kill Hówhite… Hówhite így stayed in the erdő, where sok állat van. Hówhite találed a house, ami was very kicsi. Be is mened and rögtön el is sleepedt. End of day, the törps comig haza és they látják that valami nem OK. They have ész like Colombo, so rájöttek hogy one itt valaki. Erre már Hówhite is felébrededt és fast elmondta mi az troubleja. A seven nyomorék befogadta Hówhite, hogy majd she cook and takarít rájuk.
Meanwhile the gonosz mostoha rájött, that Hówhite még lives. Főzött is gyorsan almakompót, with méreg, hogy kill Hówhite with saját kezűleg. Másnap the törps went to bánya for arany, and Hówhite was left egyedül. Aztán came the gonosz mostoha, mint egy granny with the almakompót, and said to Hówhite: „You voltál with me so kedves és adtál water to me so now én give you kis almakompót.” So, hát Hówhite meg is ate it, and meg is halt tőle. When the törps arrived at házukba, they láted that Hówhite is halott. Their szívük were zokog and they építetted big-big koporsó with glassfedél, to beletenni Hówhite.
Then came the királyfi on fehér horse and csókoled Hówhite on ajak, ő was kicsit necrophil, but Hówhite feléleded a meglepitől. The törps were nagyon happy. And the királyfi felülteted Hówhite onto fehér horse and they elmened a lemenő nap felé. The törps were very boldog, mert know that the mostoha lebucskázodt hazafelé menet egy big stoneról. And mindenki volt happy and lived happily míg el nem jött a pestis. End of mese.

A bejegyzés trackback címe:

https://becominganirishgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr828905316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása